Divas pirmizrādes krīzes apstākļos / 23.02.2010.

11/05/2011

23.02.2010. 19:00 – 23:00

Šoreiz, atbilstoši situācijai, Laiks dejot: improvizācijas, skices veiks sev netradicionālu funkciju – dāvās skatītājiem divas dejas pirmizrādes studijas variantā: Divreiz vienā upē radītāji ir grupa ZI temp.dance, kuras sastāvā šobrīd ir Ilze Zīriņa, Agnese Bordjukova un Kristīne Blisiņa, sadarbībā ar Ramonu Galkinu. Divreiz vienā upē ir pirmā daļa no 60 minūšu garas dejas izrādes, un tā ir balstīta uz vērojumiem, kā ritms, laika plūdums, telpa un kustības arhitektūra veido divu dejotāju attiecības. Asociatīvi izrāde vēsta par neiespējamību divreiz iekāpt vienā upē. To nosaka gan mūsu izvēle, pa kādu ceļu un kādā veidā mēs veicam attālumu no stacijas uz staciju, gan citu cilvēku izvēle, jo šīs attiecības – laika un telpas, veido notikumus mūsu dzīvē. Dažkārt pagātne un tagadne mūsu prātos izkropļo laika distanci, izplūst savās robežās un pārklājas. Tie ir brīži, kad viskonkrētāk var redzēt neiespējamību divreiz iekāpt vienā upē.

Otru dejas izrādi Vaļā… nelaiž radījis jaunais horeogrāfs Kārlis Božs. Viņa domu biedri un dejotāji Andrejs Filipovs, Kristaps Ceļmalnieks, Krišjānis Sants, Sergejs Taraseņa, Santa Kanceviča, Evita Birule, Elīna Lutce. Par izrādi pats horeogrāfs saka sekojošo: Reizēm to nevar izskaidrot, ar ko tieši.. Tam nav konkrētu formulējumu – manā prātā… Uz zemes runā, ka ta vienkārši esot! Tās velk tik cieši… Laiž vaļā sāpīgi – ātri un neļauj aiziet!

Dejas skici Mans personīgais atslēgas caurums piedāvās jaunās horeogrāfes Eva Vancāne un Kristīne Vismane. Viņas un Krišjānis Sants skatītājam piedāvās nedaudz konceptuālu darbu par apslēptajiem atslēgas caurumiem, ko glabājam sevī.

Kā allaž, arī šoreiz būs JAM sesija – kopā dejošana uz kontaktimprovizācijas principiem. Kāds no vakara vadītājiem palīdzēs ar iesildīšanos un iejušanos, lai pēc tam deja varētu attīstīties brīvi līdz pat 23.00. Variet būt klāt un vērot, varat piedalīties notikumos, varat parunāties ar dejotājiem vai horeogrāfiem, kura darbus redzējāt 1.daļā.

Atmosfēra Laiks dejot: improvizācijas, skices paliek nemainīga, lai gan skiču un improvizācijas vietā šoreiz gatavas, īstas izrādes, kuras ierobežoto apstākļu dēļ diemžēl redzēs ne vairāk kā 70 skatītāji.

Komentāri

Komentēt

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.